fbpx
Bevalling: verloskundige zorg - Pregnanta Geboortezorg
18278
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-18278,bridge-core-1.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Bevalling

De bevalling is vaak het spannendste gedeelte van je zwangerschap. Daarom is het belangrijk om je goed voor te bereiden en bijvoorbeeld een geboorteplan op te stellen. Heb je nog vragen over de bevalling? Neem hiervoor contact met ons op via 020-775 99 27. We zijn op werkdagen tussen 08:30 en 12:30 uur telefonisch te bereiken. Ook is het mogelijk om ons een mail sturen naar verloskundigen@pregnanta.nl. Wij zullen dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Hoe bereid je je voor?

Als een bevalling naar tevredenheid verloopt heeft dat op korte en lange termijn een positieve invloed op zowel moeder als kind. Het geeft vertrouwen in eigen kunnen, voor een volgende bevalling en het versterkt onder andere de band tussen moeder en kind. Een goede voorbereiding op je bevalling is daarom belangrijk. Rond 30 weken zwangerschap staan we tijdens de controle uitgebreid stil bij je bevalling. Hierbij komt onder andere aan bod wanneer je moet bellen, wat je kan verwachten, manieren van bevallen en manieren om met pijn om te gaan.

 

Belangrijke informatie over het verloop van een bevalling vind je in de volgende folder.

Geboorteplan

Voor sommige zwangeren is het voldoende om wensen en verwachtingen met ons te bespreken, anderen vinden het prettiger dit op te schrijven. Dit kan in de vorm van een geboorteplan. In een geboorteplan beschrijf je jouw wensen rondom de bevalling. Het is bedoeld om de verloskundige en andere zorgverleners te laten weten wat je belangrijk vindt. Bespreek het geboorteplan met ons. We zullen ons best doen zoveel mogelijk rekening te houden met je wensen, maar daarbij is de medische conditie van moeder en kind doorslaggevend.

 

Om je te helpen bij het opstellen van je geboorteplan, kun je gebruik maken van dit document of het volgende document (EN).

Plaats van bevalling

In Nederland heb je de mogelijkheid om te kiezen waar je wilt gaan bevallen. Indien je een medische indicatie hebt, moet je in het ziekenhuis bevallen onder leiding van een gynaecoloog.Heb je geen medische indicatie dan kun je ook in het ziekenhuis bevallen, maar dit doe je dan onder leiding van je eigen verloskundige. We noemen dit een poliklinisch bevalling of een verplaatste thuisbevalling. Je huurt voor een paar uur een verloskamer en wanneer de bevalling zonder complicaties verloopt mag je een paar uur na de bevalling al weer naar huis.

 

Het is de bedoeling dat je gedurende je zwangerschap samen met je partner bepaalt wat voor jullie de beste plaats is om te bevallen. Thuis bevallen is absoluut veilig en wij hebben alle benodigdheden bij ons om op elke onverwachte situatie te kunnen reageren. Zo kun je bijvoorbeeld ook voor een badbevalling kiezen. Welke keuze je ook maakt het is voor ons het belangrijkste dat jij je prettig en veilig voelt op de plaats waar je gaat bevallen. De beslissing waar je gaat bevallen kun je nog nemen / veranderen tijdens de bevalling.

Pijn tijdens de bevalling

Als je zwanger bent, kun je vragen hebben over pijn tijdens de bevalling, bijvoorbeeld hoe erg zal de pijn zijn. Wat als je er niet tegen kunt? Kun je dan iets tegen de pijn krijgen? Bevallen doet pijn. Maar elke bevalling is anders. De ene vrouw kan makkelijker met pijn omgaan dan de ander. Er zijn allerlei manieren om de pijn te verzachten, met en zonder medicijnen, thuis en in het ziekenhuis.

 

Belangrijke informatie over omgaan met pijn vind je in de volgende folder.

Heb je nog vragen over de bevalling?

Heb je nog vragen over de bevalling of over jouw geboorteplan? We beantwoorden graag al je vragen. Kom vrijblijvend bij ons langs en maak kennis met de praktijk. Je kunt telefonisch een afspraak maken voor een eerste kennismaking, of ons contactformulier invullen. Wij nemen dan binnen twee werkdagen contact met je op.

Verloskundigenpraktijk

Koekoeksplein 19 HS
1021 VA Amsterdam

 

020 775 99 27 (algemeen nummer)

06-520 476 10 (spoednummer)

 

assistentes@pregnanta.nl

verloskundigen@pregnanta.nl

Dependance Zeeburgereiland

Eef Kamerbeekstraat 503
1095 MP Amsterdam

 

020 775 99 27 (algemeen nummer)

06-520 476 10 (spoednummer)

 

assistentes@pregnanta.nl

verloskundigen@pregnanta.nl