fbpx
Onze verloskundigen in Amsterdam - Pregnanta Geboortezorg
14430
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-14430,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-23.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Over ons

Wij zijn Ellen & Omer: Verloskundigen praktijk Pregnanta Geboortezorg. Een vroedvrouw en vroedman waarbij je jezelf kunt zijn. Wij houden van eerlijke, informele en gezellige verloskundige zorg. Stellen kunnen met alle vragen bij ons terecht, niets is ons te gek!! Onze clienten zijn altijd welkom voor een kennismaking met ons om onze sfeer te proeven. Wij besteden veel meer aandacht en tijd aan onze clienten dan de gemiddelde Amsterdamse verloskundigen praktijk. Niemand is voor ons een nummer. We hebben los van de verloskundige zorg ook veel aandacht voor de psyche-sociale en relationele veranderingen in de zwangerschap. Partners zijn in onze ogen cruciaal in het proces van zwangerschap en baren. Door alle gezamenlijke badbevallingen die we samen hebben gedaan, zijn we volledig met elkaar gesynchroniseerd. Natuurlijke baringshoudingen, waaronder ook  de baarkruk en onder water bevallen zijn onze specialiteiten. Aangezien we onze clienten in heel Amsterdam graag begeleiden, doen we geregeld huisbezoeken op afspraak. Dit zorgt ervoor dat we vanuit ons oogpunt nog betere zorg kunnen geven.

Een prettige zwangerschap en goede bevalling vormen de basis van ouderschap vanuit vertrouwen.

Onze verloskundigen

Omer Sarioglu

Ik ben Omer Sarioglu, geboren op 22 september 1982 te Amsterdam. Vader van 6 geweldige kinderen en partner van mijn lieve en sterke vrouw Fadime. Sinds 2007 werk ik met bijzonder veel passie als verloskundige in Amsterdam. Op 17 jarige leeftijd wist ik al dat ik verloskundige wilde worden. Ik was altijd gefascineerd door zwangerschap en bevalling. Ervaringen, opgedaan door mijn oma en moeder mocht ik in verhaal horen tijdens hun vroedvrouwelijke gesprekken. Ik kreeg later de eer om de titel “ vroede”  door te zetten als man zijnde.  Ik voel me dan ook vroedman in mijn hart en nieren.

 

Acht jaar heb ik waargenomen in nagenoeg alle Amsterdamse verloskundige praktijken, waar ik getuige mocht zijn van meer dan 3000 bevallingen.  In 2015 zijn Ellen en ik Pregnanta Geboortezorg gestart. Wat een concept! Een praktijk gestart met veel kracht en passie uit liefde voor de liefste. Ik voel me rijk omdat ik samen met Ellen het mooiste vak van de wereld mag uitoefenen. Nog steeds ben ik elke keer onder de indruk bij de geboorte van een kindje en hoop dit gevoel nog lang te mogen koesteren. Ik hoop je tegen te komen tijdens de zwangerschap, de bevalling of in het kraambed.

Geboren in het Brabantse Eindhoven. Al snel gefascineerd door alles wat met de ontwikkeling van kinderen te maken had. Na de havo heb ik eerst HBO-verpleegkunde gestudeerd in Eindhoven, om vervolgens verloskunde, mijn grote droom, na te jagen. Na de verloskundige opleiding te hebben afgerond in Antwerpen, ben ik mijn hart gaan volgen om de start te maken in een nieuwe praktijk. Met veel plezier ben ik sinds januari 2015 samen met Ömer een duo praktijk gestart in Amsterdam Noord. Omer en ik vormen een sterk team door er echt met ons hart te zijn voor de cliënten, de liefde voor het vak te delen en op 1 lijn werkzaam te zijn. Door de tijd te nemen om elkaar te leren kennen, kunnen we de meest prachtige bevallingen begeleiden!

 

De begeleiding van een koppel tijdens een van de mooiste periodes uit hun leven, vind ik dankbaar en uniek werk. Daarbij vind ik het belangrijk om zo veel mogelijk aan individuele wensen tegemoet te komen. Persoonlijke zorg en begeleiding, daar ga ik voor. Hopelijk tot snel!!

Ellen Moonen

Darlene Guda (vaste waarneemster)

Mijn naam is Darlene Guda, geboren en getogen Amsterdamse. Nadat ik als 11 jarig meisje het programma “de bevalling” op tv had gezien wist ik het “Ik wil verloskundige worden”. Zonder te weten wat het beroep precies inhield is mijn liefde voor zwangere vrouwen alleen maar meer gaan groeien. Ik vond het geweldig hoe het lichaam een nieuw mensje kon creëren en de kracht die je als vrouw hebt om je kind op de wereld te zetten. Om daar een onderdeel van te mogen zijn is een hele eer. Ik vind het belangrijk dat de zwangere en haar partner zich veilig bij mij voelen en het vertrouwen hebben dat ze in goede handen zijn.

 

Ik heb mijn opleiding in Turnhout, België afgerond en heb in eigen stad de laatste puntjes op de i gezet om als volwaardig Nederlandse verloskundige aan de slag te kunnen. Ik werd verliefd op Pregnanta bij de opening van de praktijk en was intens gelukkig toen ik te horen kreeg dat ik me mocht aansluiten bij Ellen & Ömer in het team. Ik hoop dat jullie net zo enthousiast zullen zijn als ik!

Sinds september 2018 is Chantal is onze duizendpoot in het web, van alle markten thuis! Ze is het eerste aanspreekpunt voor alle cliënten en zorgt voor een warm welkom bij binnenkomst op onze praktijk. Ze zorgt ervoor dat alles achter de schermen goed blijft draaien en neemt veel werk uit handen van de dienstdoende verloskundige.

 

‘Ik vind het heerlijk om voor al onze cliënten en/of voor de verloskundigen van alles te organiseren of te regelen. Of soms alleen maar als vraagbaak te fungeren. Hiernaast werk ik ook nog parttime bij een fysiotherapie praktijk in Amsterdam West waar ik ook  veel zwangere dames zie doordat we gespecialiseerd zijn in bekkenfysiotherapie.’

 

Ze is onze rots in de branding! 

Chantal Mesman

Onze visie

Onze verloskundigen praktijk Pregnanta Geboortezorg ziet zwangerschap en bevalling als een natuurlijk en fysiologisch proces. Bij onze manier van zorgverlening staan betrokkenheid, aandacht en persoonlijke benadering hoog in het vaandel. Jullie zullen ten alle tijden centraal staan en wij streven hierbij naar het aanbieden van zorg op maat. Vertel ons je wensen: De bevalling thuis of in het ziekenhuis, met of zonder pijnstilling, in bed, bad of op de baarkruk? Alles is bespreekbaar!

Tijdens de controles nemen we alle tijd die nodig is om je vragen en zorgen rondom de zwangerschap en bevalling uitvoerig door te nemen. De verloskundige die je tijdens de bevalling heeft begeleid, komt in je kraamtijd nog op visite om te praten over je ervaringen tijdens de bevalling.

Passie voor ieders begin.

LOCATIES

Hoofdlocatie: Amsterdam Noord.

 
Pregnanta Geboortezorg
Koekoeksplein 19 HS
1021 VA Amsterdam
(Vogelbuurt)

 

Dependance
Eef Kamerbeekstraat 503
1095 MP Amsterdam

(Zeeburgereiland)

SPREEKUURTIJDEN

Telefonisch spreekuur van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur.
Consulten zullen plaatsvinden op afspraak op de praktijk, maar er zijn thuisbezoeken mogelijk.

 

We hebben iedere woensdag een hartjes spreekuur van 12.00u tot 13.00u. Indien je hier behoefte aan hebt mag je wekelijks langskomen om naar het hartje van de baby te luisteren. Laat dit dan van te voren even weten. Goed om te wetendat we dit kunnen uitvoeren vanaf 13 weken zwangerschap. Iedereen, alsook vrienden en familie, zijn welkom om naar het hartje van jullie baby te luisteren.

Financiën

Verloskundige basiszorg wordt helemaal vergoed door je verzekeraar. Mochten bepaalde kosten niet vergoed worden dan zullen we dit met je bespreken. Onze praktijk heeft met alle Nederlandse ziektekostenverzekeraars een contract afgesloten, waardoor direct declareren bij de verzekeraar mogelijk is. Je ontvangt dan ook géén rekening van ons. Voor afspraken die niet binnen 24 uur worden afgebeld moeten we helaas kosten in rekening brengen.

Indien je een restitutiepolis hebt, of een buitenlandse verzekering, krijg je aan het begin van de zwangerschap een factuur van het totale bedrag. Dit moet in de zwangerschap worden betaald en mag in termijnen betaald worden. Je dient de rekening na de afgesloten verloskundigen zorg zelf in bij je verzekeraar. Voor een vlotte afwikkeling van het declareren, verzoeken wij je veranderingen in je verzekeringsgegevens altijd zo spoedig mogelijk aan ons door te geven.

Indien je niet verzekerd bent, wordt bij de eerste afspraak besproken hoe de betalingen moeten worden voldaan. Het kinderwensspreekuur wordt niet vergoed door de zorgverzekeraars. De kosten hiervoor bedragen 90 euro voor een consult van 2 uur.

Klachtenregeling


Heeft u een klacht? Blijf er niet mee rondlopen

Bespreek uw klacht met uw verloskundige

 

Het is belangrijk dat u zich goed voelt bij uw verloskundige. Want zwanger zijn is al spannend genoeg. Daarom doen we er alles aan om u en uw kindje goed te begeleiden. Zit u met vragen? Met twijfels? Bent u ergens ontevreden over? Vertel het ons dan. Liefst zo snel mogelijk, maar óók als u er al een tijdje mee rondloopt. Dan praten we er samen over en proberen we er snel iets aan te doen. Misschien kunnen we een misverstand uit de weg ruimen. Of u geruststellen. Of op een manier gaan werken waar u zich prettiger bij voelt.

 

We maken graag een aparte afspraak met u. Dan hebben we rustig de tijd om te praten. Als u het lastig vindt om het gesprek te voeren, kunt u iemand die u vertrouwt meenemen naar dit gesprek.

 

Schakel een klachtenfunctionaris in

 

Voel je niet de ruimte om je klacht bij ons kenbaar te maken, kom je er met ons niet uit, of wil je hulp bij het indienen van een klacht? Neem dan contact op met de klachtenfunctionaris van het CBKZ: Centraal Bureau Klachtenmanagement in de Zorg. Zij zijn onpartijdig, werken onafhankelijk en helpen je graag verder met ondersteuning en advies. De klachtenfunctionaris zal ook bemiddelen bij het vinden van een oplossing.

 

De externe klachtenfunctionaris van het CBKZ is telefonisch bereikbaar op alle werkdagen, via 088-0245123. Tevens kun je mailen naar klachtverloskunde@cbkz.nl. Voor meer informatie kijk je op www.klachtverloskunde.nl.

KNOV

De KNOV-Klachtencommissie:

  • heeft geheimhoudingsplicht;
  • behandelt je klacht onafhankelijk;
  • hanteert het beginsel van hoor en wederhoor van klager en aangeklaagde;
  • doet een uitspraak over de gegrondheid van de klacht;
  • kan adviezen geven;
  • doet geen uitspraak over financiële aangelegenheden;
  • doet geen uitspraken over (eventuele) rechtsgevolgen.