fbpx
Echo Amsterdam: alles over echo's - Pregnanta Geboortezorg Amsterdam
17556
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17556,page-parent,bridge-core-1.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Echo Amsterdam

Met echo’s kijken we of je baby in orde is, wat het geslacht is en of er sprake is van een stuitligging. De echo in Amsterdam wort gemaakt door onze echoscopiste Nicoline van der Velden. Zij is opgeleid om medische echo’s uit te voeren. Onze verloskundigenpraktijk is gelegen in Amsterdam Noord, in de Vogelbuurt. Daarnaast hebben we een dependance op Zeeburgereiland waar we ook echo’s uitvoeren.

Er zijn veel verschillende echo’s voor jou en je baby. We snappen heel goed dat het aanbod echo’s overweldigend is en dat je door de bomen het bos niet meer kan zien. Met deze informatie helpen we graag om duidelijkheid te creëren. Op deze pagina lees je meer over:

Wil je een afspraak maken voor een echo in Amsterdam? Neem hiervoor contact met ons op via 020-775 99 27. We zijn op werkdagen tussen 08:30 en 12:30 uur telefonisch te bereiken. Ook is het mogelijk om ons een mail sturen naar verloskundigen@pregnanta.nl. Wij zullen dan zo snel mogelijk contact met je opnemen voor het inplannen van een afspraak.

Vroege echo

Er bestaan situaties waarin we graag ook een vroege echo maken. Deze vindt plaats in de 6e of 7e week van je zwangerschap. We maken deze echo wanneer we een buitenbaarmoederlijke zwangerschap vermoeden, we twijfelen over de duur van je zwangerschap of je last hebt van bloedverlies.

 

Eerste echo

We maken een echo in het begin van je zwangerschap om er zeker van te zijn dat alles in orde is en om erachter te komen hoelang je al zwanger bent. We zien al snel of er een verhoogde kans is op bijvoorbeeld het downsyndroom. Vanaf zes weken kunnen we het hartje zien kloppen; en dat is elke keer weer een mooi moment. Ook bekijken we tijdens een eerste echo of je één of meer kindjes mag verwachten. Lees hier meer over de termijnecho.

 

Pretecho

Vanaf 14 weken zwangerschap kunnen we het geslacht van je kindje bepalen. Kom met een volle blaas want rond deze termijn staan kinderen vaak rechtop in de baarmoeder. Een volle blaas zorgt ervoor dat ze gaan liggen, hierdoor is het geslacht beter in beeld te brengen en krijgen we de mooiste echo beelden van je kindje. Een pretecho is meer voor de leuk, want met 15 á 16 weken kunnen we het geslacht van je baby zien! Dit is net als de eerste echo’s een uitwendig onderzoek.  Zo kunnen we het geslacht beter bepalen. De kosten voor de pretecho zijn € 45,-. Als je alle foto’s op een USB wilt is de pretecho € 50,-.

 

20 weken echo

Het echoscopisch onderzoek gebeurt doorgaans rond 20 weken zwangerschap. Bij dit onderzoek brengen we de eierstokken, het baarmoederslijmvlies en de baarmoeder zelf in beeld met behulp van geluidsgolven. Een echoscopisch onderzoek is de enige echo waarvoor we je verwijzen naar echocentrum. Bij een 20 weken echo kijken we naar structurele afwijkingen van je baby. Dit structureel echoscopisch onderzoek voeren we bij voorkeur uit in de 19e week van je zwangerschap.

 

Groeiecho

Tussen de 22e en 40e week van je zwangerschap voeren we een groeiecho uit. Hierbij kijken we naar onder ander de beenlengte, buikomvang en het hoofdje van je baby. Mochten we het nodig achten, dan voeren we meerdere groeiecho’s uit tijdens deze periode, zodat we goed de groeicurve van je kleintje in kaart kunnen brengen.

 

Liggingsecho

Bij 36 weken zwangerschap doen we een liggingsecho als we vermoeden dat je baby in stuit of dwars ligt. We kijken daarbij of er een oorzaak bestaat voor de stuitligging, hoeveel vruchtwater je hebt en waar je placenta ligt. Ligt je baby inderdaad in stuit? Dan gaan we proberen je baby in de baarmoeder te draaien, zodat het hoofdje naar beneden komt te liggen. Je kunt met een verwijzing van de gynaecoloog of de verloskundige bij ons terecht voor een liggingsecho.

Vergoeding echo baby

Een basisverzekering dekt alle zorg die je als moeder voor, tijdens en na je zwangerschap nodig hebt. Hetzelfde geldt voor je baby. Hierbij kun je denken aan de kosten voor verloskundigen, huisartsafspraken en onderzoeken bij de gynaecoloog. De standaard echo’s, zoals de termijnecho bij 12 weken zwangerschap en het structureel echoscopisch onderzoek bij 20 weken zwangerschap worden door de verzekering vergoed.

Basisverzekering

De basiszorgverzekering dekt de volgende echo’s:

Soort echo Vergoeding Eigen risico Eigen bijdrage
8 weken echo Als er sprake is van een medische indicatie* € 0 € 0
12 weken echo Ja € 0 € 0
20 weken echo Ja € 0 € 0
Overige echo’s Uitsluitend bij medische noodzaak € 0 € 0

*Sommige zorgverzekeraars vergoeden bij een aanvullende module ook de 8 weken echo. Dit kun je bij je verzekeraar navragen.

Echo Amsterdam bij Pregnanta Geboortezorg

Bij ons kun je een echo laten maken op twee locaties in Amsterdam. Onze hoofdlocatie is gelegen in de Vogelbuurt en onze dependance vind je op Zeeburgereiland. We hebben een uitstekende echoscopiste die is opgeleid om medische echo’s uit te voeren. Wil je ons als je verloskundigen of wil je dat we je eerste echo uitvoeren? Neem dan contact met ons op via 020-775 99 27. Op werkdagen kun je ons tussen 08:30 en 12:00 uur telefonisch bereiken. Buiten openingstijden bereik je ons via verloskundigen@pregnanta.nl.

Verloskundigenpraktijk

Koekoeksplein 19 HS
1021 VA Amsterdam

 

020 775 99 27 (algemeen nummer)

06-520 476 10 (spoednummer)

 

assistentes@pregnanta.nl

verloskundigen@pregnanta.nl

Dependance Zeeburgereiland

Eef Kamerbeekstraat 503

1095 MP Amsterdam

 

020 775 99 27 (algemeen nummer)

06-520 476 10 (spoednummer)

 

assistentes@pregnanta.nl

verloskundigen@pregnanta.nl