Prenatale screening

Gelukkig worden de meeste kinderen gezond geboren. Vanzelfsprekend hoop je dat ook jouw kindje gezond is. Tijdens elke zwangerschap is er echter helaas een kleine kans dat het kindje een afwijking heeft. Soms komen er aangeboren afwijkingen voor die we al in de zwangerschap kunnen opsporen. Hiervoor zijn verschillende prenatale testen beschikbaar, als je daar behoefte aan hebt. We zullen hiervoor een apart counselingsgesprek inplannen naar wens, waarbij we je kunnen ondersteunen bij het maken van de juiste keuze. Lees meer informatie over de mogelijke testen via: de folder van het RIVM. Soms blijft het een moeilijke beslissing om de keuze te maken die bij je past, dan kan er nog een keuzehulp vragenlijst bij ondersteunen.

Wil je graag persoonlijk advies over een prenatale screening of maak je je ergens zorgen over? Je bent altijd welkom bij ons op de praktijk. Wil je een afspraak maken of kennis komen maken? Neem hiervoor contact met ons op via 020-775 99 27. We zijn op werkdagen tussen 08:30 en 16:00 uur telefonisch te bereiken. Ook is het mogelijk om ons een mail sturen naar verloskundigen@pregnanta.nl. Wij zullen dan zo snel mogelijk contact met je opnemen voor het inplannen van een afspraak.

Neem contact op

NIPT TEST

Bij de eerste intake afspraak vragen wij of je meer wilt weten over de NIPT test. In een uitgebreid gesprek krijg je dan informatie over het onderzoek en de aandoeningen. Je kiest zelf of je de NIPT test wilt doen. Het is altijd fijn om de informatie folder goed door te lezen, zodat we alle vragen kunnen beantwoorden tijdens het counselingsgesprek. Het counselingsgesprek zullen we inplannen tijdens de intake afspraak indien dit gewenst is. In deze folder is veel informatie te vinden:

Bekijk de folder

Tevens zullen wij ook informatie geven over de mogelijkheid tot de 13 en 20 weken echo. De volledige informatie vind je in deze folder.

Denk goed na over de volgende vragen: Hoeveel wil je graag tijdens de zwangerschap al weten over je kindje? Als je te horen krijgt dat er een afwijking gezien wordt, wat wil je dan doen met het resultaat?