De Praktijk - Pregnanta | geboortezorg
14430
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-14430,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
Pregnanta def

Wie zijn wij?

Wij zijn Ellen & Omer: Verloskundigen praktijk Pregnanta Geboortezorg. Een vroedvrouw en vroedman waarbij je jezelf kunt zijn. Wij houden van eerlijke, informele en gezellige verloskundige zorg. Stellen kunnen met alle vragen bij ons terecht, niets is ons te gek!! Onze clienten zijn altijd welkom voor een kennismaking met ons om onze sfeer te proeven. Wij besteden veel meer aandacht en tijd aan onze clienten dan de gemiddelde Amsterdamse verloskundigen praktijk. Niemand is voor ons een nummer. We hebben los van de verloskundige zorg ook veel aandacht voor de psyche-sociale en relationele veranderingen in de zwangerschap. Partners zijn in onze ogen cruciaal in het proces van zwangerschap en baren. Door alle gezamenlijke badbevallingen die we samen hebben gedaan, zijn we volledig met elkaar gesynchroniseerd. Natuurlijke baringshoudingen, waaronder ook  de baarkruk en onder water bevallen zijn onze specialiteiten. Aangezien we onze clienten in heel Amsterdam graag begeleiden, doen we geregeld huisbezoeken op afspraak. Dit zorgt ervoor dat we vanuit ons oogpunt nog betere zorg kunnen geven.

Een prettige zwangerschap en goede bevalling vormen de basis van ouderschap vanuit vertrouwen.

Onze professionals

Omer Sarioglu

Ik ben Omer Sarioglu, geboren op 22 september 1982 te Amsterdam. Vader van 5 geweldige kinderen en partner van mijn lieve en sterke vrouw Fadime. Sinds 2007 werk ik met bijzonder veel passie als verloskundige in Amsterdam. Op 17 jarige leeftijd wist ik al dat ik verloskundige wilde worden. Ik was altijd gefascineerd door zwangerschap en bevalling. Ervaringen, opgedaan door mijn oma en moeder mocht ik in verhaal horen tijdens hun vroedvrouwelijke gesprekken. Ik kreeg later de eer om de titel “ vroede”  door te zetten als man zijnde.  Ik voel me dan ook vroedman in mijn hart en nieren.

 

8 jaar heb ik waargenomen in nagenoeg alle Amsterdamse verloskundige praktijken, waar ik getuige mocht zijn van meer dan 3000 bevallingen.  In 2015 zijn Ellen en ik Pregnanta Geboortezorg gestart. Wat een concept! Een praktijk gestart met veel kracht en passie uit liefde voor de liefste. Ik voel me rijk omdat ik samen met Ellen het mooiste vak van de wereld mag uitoefenen. Nog steeds ben ik elke keer onder de indruk bij de geboorte van een kindje en hoop dit gevoel nog lang te mogen koesteren. Ik hoop je tegen te komen tijdens de zwangerschap, de bevalling of in het kraambed.

Geboren in het Brabantse Eindhoven. Al snel gefascineerd door alles wat met de ontwikkeling van kinderen te maken had. Na de havo heb ik eerst HBO-verpleegkunde gestudeerd in Eindhoven, om vervolgens verloskunde, mijn grote droom, na te jagen. Na de verloskundige opleiding te hebben afgerond in Antwerpen, ben ik mijn hart gaan volgen om de start te maken in een nieuwe praktijk. Met veel plezier ben ik sinds januari 2015 samen met Ömer een duo praktijk gestart in Amsterdam Noord. Omer en ik vormen een sterk team door er echt met ons hart te zijn voor de cliënten, de liefde voor het vak te delen en op 1 lijn werkzaam te zijn. Door de tijd te nemen om elkaar te leren kennen, kunnen we de meest prachtige bevallingen begeleiden!

 

De begeleiding van een koppel tijdens een van de mooiste periodes uit hun leven, vind ik dankbaar en uniek werk. Daarbij vind ik het belangrijk om zo veel mogelijk aan individuele wensen tegemoet te komen. Persoonlijke zorg en begeleiding, daar ga ik voor. Hopelijk tot snel!!

Ellen Moonen

Onze visie

Onze verloskundigen praktijk Pregnanta Geboortezorg ziet zwangerschap en bevalling als een natuurlijk en fysiologisch proces. Bij onze manier van zorgverlening staan betrokkenheid, aandacht en persoonlijke benadering hoog in het vaandel. Jullie zullen ten alle tijden centraal staan en wij streven hierbij naar het aanbieden van zorg op maat. Vertel ons je wensen: De bevalling thuis of in het ziekenhuis, met of zonder pijnstilling, in bed, bad of op de baarkruk? Alles is bespreekbaar!

 

Tijdens de controles nemen we alle tijd die nodig is om je vragen en zorgen rondom de zwangerschap en bevalling uitvoerig door te nemen. De verloskundige die je tijdens de bevalling heeft begeleid, komt in je kraamtijd nog op visite om te praten over je ervaringen tijdens de bevalling.

 

Passie voor ieders begin.

LOCATIES

Hoofdlocatie: Amsterdam Noord.

 
Pregnanta Geboortezorg
Koekoeksplein 19 HS
1021 VA Amsterdam
(Vogelbuurt)

 

Dependance
Kea Boumanstraat 114
1095 MA Amsterdam
(Zeeburgereiland)

SPREEKUURTIJDEN

Telefonisch spreekuur van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur.
Consulten zullen plaatsvinden op afspraak op de praktijk, maar er zijn thuisbezoeken mogelijk.

 

We hebben iedere woensdag een hartjes spreekuur van 12.00u tot 13.00u. Indien je hier behoefte aan hebt mag je wekelijks langskomen om naar het hartje van de baby te luisteren. Laat dit dan van te voren even weten. Goed om te wetendat we dit kunnen uitvoeren vanaf 13 weken zwangerschap. Iedereen, alsook vrienden en familie, zijn welkom om naar het hartje van jullie baby te luisteren.

Financiën

Verloskundige basiszorg wordt helemaal vergoed door je verzekeraar. Mochten bepaalde kosten niet vergoed worden dan zullen we dit met je bespreken. Onze praktijk heeft met alle Nederlandse ziektekostenverzekeraars een contract afgesloten, waardoor direct declareren bij de verzekeraar mogelijk is. Je ontvangt dan ook géén rekening van ons. Voor afspraken die niet binnen 24 uur worden afgebeld moeten we helaas kosten in rekening brengen.

 

Indien je een restitutiepolis hebt, of een buitenlandse verzekering, krijg je aan het begin van de zwangerschap een factuur van het totale bedrag. Dit moet in de zwangerschap worden betaald en mag in termijnen betaald worden. Je dient de rekening na de afgesloten verloskundigen zorg zelf in bij je verzekeraar. Voor een vlotte afwikkeling van het declareren, verzoeken wij je veranderingen in je verzekeringsgegevens altijd zo spoedig mogelijk aan ons door te geven.

 

Indien je niet verzekerd bent, wordt bij de eerste afspraak besproken hoe de betalingen moeten worden voldaan. Het kinderwensspreekuur wordt niet vergoed door de zorgverzekeraars. De kosten hiervoor bedragen 90 euro voor een consult van 2 uur.

KLACHTEN

Je zwangerschap en bevalling zijn een bijzondere tijd. Wij doen daar ons uiterste best voor. Toch kan het soms gebeuren dat je niet tevreden bent met de geleverde zorg of de bejegening door een van ons. Maak dit bespreekbaar met de desbetreffende verloskundige of met een van de collega’s. Lost dit gesprek de klacht niet voldoende op, of zijn er redenen om het gesprek niet aan te gaan, dan kun je de klacht voorleggen aan de klachtencommissie van de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV).

 

Na de uitspraak van de Klachtencommissie blijft het altijd mogelijk om je te wenden tot een rechterlijke instantie, bijvoorbeeld het Medisch Tuchtcollege.

 

Adres van de Klachtencommissie waar ook het klachtenreglement kan worden opgevraagd:

 

KNOV Klachtencommissie
Postbus 2001
3500 GA Utrecht
tel.: 073-6891890

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

KNOV

De KNOV-Klachtencommissie:

  • heeft geheimhoudingsplicht;
  • behandelt je klacht onafhankelijk;
  • hanteert het beginsel van hoor en wederhoor van klager en aangeklaagde;
  • doet een uitspraak over de gegrondheid van de klacht;
  • kan adviezen geven;
  • doet geen uitspraak over financiële aangelegenheden;
  • doet geen uitspraken over (eventuele) rechtsgevolgen.